19:30

Romfartuna GIF

Referat: IK Oden - Romfartuna GIF

Träningsmatch mot div 7-laget Romfartuna på ett blåsigt Hamre IP.
Vi hade medvind i första halvlek och skapade en hel del målchanser genom fint passningsspel över mittfältet.
Det blev också ett tidigt ledningsmål när Jocke S hittade rätt med en tåpaj som lurade målvakten.
Rimligen borde vi gjort fler mål men Romfartuna höll emot och skapade även de lägen, bl a genom förre Oden-spelaren Jonas Thelin.
Men efter en halvtimme kom matchens kanon: Anton återerövrade bollen efter att Romfa rensat på vår hörna, passade bakåt till Hadi som från 40 meter pangade en riktig projektil som borrade sig upp i nättaket!
Strax före paus gjorde så pigge Leo 3-0 efter en fin upprullning av Eddie och Azeez. Matchen kändes avgjord redan i halvtid.
1:a halvlek
8' Hampus lägger ett perfekt instick till Leo som dock blir lite för ivrig och skjuter utanför
9' 1-0 Oden genom Jocke S (assist Leo)
12' Eddie väggar bollen till Azeez som kommer fri med målvakten men får bollen för långt ifrån sig så chansen går om intet
16' Eddie tappar boll varpå Romfartuna kontrar och avslutar med ett skott som smiter utanför Jocke N:s bortre stolpe.
18' Snabb kontring där Eddie spelar fram Anton som kommer på överlapp och sedan passar in till Leo som skjuter men bra räddning av målvakten
21' Riktigt bra mittfältspel, rena tiki taka uppvisningen där till slut Anton passar till Hampus som får bra träff men bollen går utanför
22' Jonte R passar fel på egen planhalva, varpå Romfartuna tar sig fram till ett farligt avslut, ett stenhårt skott som går precis ovanför ribban
28' Farlig hörna av Romfartuna där omarkerad spelare nickar tätt över
30' 2-0 Oden genom Hadi (assist Anton)
31' Azeez gör mål efter bra framspelning av Leo men det blir bortdömt för offside
35' Azeez hittar Eddie som skjuter ett hårt skott som målvakten kastar sig på och räddar till hörna
36' Gult kort på nr 25 i Romfartuna för stämpling
39' 3-0 Oden genom Leo (assist Azeez)
42' Kontring av Romfartuna som avslutas med att Jonas skjuter utanför
45' Gult kort på Hadi som "tog en för laget"

I andra halvlek gjorde vi hela 6 byten för att alla skulle få speltid.
Spelet blev något sämre från vår sida men stundtals blixtrade vi till. Speciellt när Hadi vann bollen på vår planhalva, Felipe visade prov på snabb speluppattning när han passade fram Hampus som rundade målvakten och enkelt rullade in 4-0.
Därefter hade vi en rad med chanser, både ribb- och stolpträffar utan att få in bollen.
Istället bjöd vi på ett mål när Jocke N kastade ut bollen i motvinden, inte bättre än att den damp ner framför fötterna på Jonas som uppfattade att Jocke var långt ut och lobbade bollen in i mål.
4-1 blev också slutresultatet.
Tycker att vi gör en godkänd insats om än inte riktigt på topp. Romfartuna såg starkare ut än ifjol och kommer säklert att tillhöra toppen av sjuan.
Samtliga spelare får godkänt idag. Till Matchens Lirare utser jag Josué som var stabil i trebackslinjen och styrde upp vår defensiv på ett mycket bra sätt.

2:a halvlek
5' Hörna för Oden som Eddie nickar mot mål, förbi målvakten men en utespelare nickar bort bollen på mållinjen
11' Hadi lossar bössan igen från ca 20 meter och denna gång tar bollen i ribban och ut
14' Kontring av Romfartuna, Calvin upphäver offsiden när Josué flyttar upp backlinjen varpå Jonas kommer fri och skjuter ett hårt skott som tar i burgaveln
18' 4-0 Oden genom Hampus (assist Felipe)
22' Johan spelar fram Benjamin som slår ett inlägg men får fel skruv på bollen så det blir ett farligt skott som målvakten räddar med visst besvär
23' Hadi spelar fram Johan som siktar mot bortre stolpen men målvakten lyckas tippa bollen i stolpen och ut till hörna
30' Kontring Oden där Anton hittar Johan som återigen försöker sätta bollen innanför bortre stolpen men målvakten lyckas även här styra bollen utanför till hörna
34' Anton hittar Keyse med ett instick och han skjuter ett skott som touchar en spelare till hörna
38' Keyse lägger en djupledsboll till Johan som provar igen men återigen räddar målvakten till hörna
39' 4-1 Romfartuna genom Jonas
45' Gult kort på Benjamin som gav igen efter att en spelare tacklat med dobbarna före utan åtgärd från domaren